al-Kisah tentang bunyi hon kenderaan

Pernah x..masa korang drive, kadang-kadang kita dengar bunyi hon dari kereta yang berselisih ataupun kereta dibelakang kita.

Percaya tau tidak..

Tahukah anda setiap bunyi hon itu ada maksud disebaliknya.

Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi hon tersebut :

- 1 x hon pendek - pemandu tu nak cakap "HAI"
- 2 x hon pendek - pemandu tu nak cakap "TERIMA KASIH" atau "JUMPA LAGI"
- 3 x hon pendek - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kt traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
- 1 x hon panjang - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan
- 2 x hon panjang - pemandu tu marah "HOI"..lesen terbang ke..??!!
- 4 x atau lebih hon pendek - pemandu tu cakap :
"TILAM...TILAM...TILAM LAMA TUKAR BARU...TILAM..TILAMMMM....heheh.. :p

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Anda pengunjung ke :

Web Site Statistics